Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Στεναχωρήθηκε ο κ. Σόμπολος που οι νέοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μπούν στν ΕΣΗΕΑ...

Κλειδωμένες πόρτες βρήκε η Πρωτοβουλία Νέων Δημοσιογράφων-Εργαζομένων στα ΜΜΕ όταν επιχείρησε να καταθέσει αιτήσεις ένταξης στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας έκαναν συμβολική παρέμβαση ζητώντας καταστατικές αλλαγές που να επιτρέπουν στους νέους δημοσιογράφους την ένταξη στο σωματείο και την συνδικαλιστική τους κάλυψη. Σήκωσαν πανό που έγραφε "Καταστατικές αλλαγές - Ανοιχτό σωματείο για όλους" και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια κάτω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ο υπεύθυνος της γραμματείας της Ένωσης κλείδωσε την πόρτα προκαταλαμβάνοντας ότι τα μέλη της Πρωτοβουλίας δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (προφανώς επειδή ήταν εμφανώς κάτω από τριάντα). Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να τους δοθούν τα έντυπα των αιτήσεων για να τις καταθέσουν συμβολικά γνωρίζοντας ότι αυτές θα απορριφθούν, καθώς δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για την ένταξη στην Ένωση. Ο υπεύθυνος αρνήθηκε ακόμα κι αυτό (με όχι τόσο ευγενικό τρόπο).

Την λύση έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος που δέχτηκε τελικώς τα μέλη της Πρωτοβουλίας στο γραφείο του. Εκεί τους είπε ότι συμμερίζεται τον πόνο τους "γιατί τα πέρασε κι αυτός", καταφέρθηκε έντονα εναντίον του "ξεπερασμένου καταστατικού", έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι "τα παιδιά κολλάνε ΤΣΠΕΑΘ" κι ακόμα δεν μπορούν να μπουν στην Ένωση (ξεχνώντας ότι είναι τόσα χρόνια πρόεδρος της Ένωσης), ζήτησε από τα μέλη της Πρωτοβουλίας να καταθέσουν τις αιτήσεις για να εξεταστούν (τους τύπωσε μάλιστα και τα έντυπα με τα δικαιολογητικά), εξιστόρησε την διαδικασία αναθεώρησης του καταστατικού που καθιστά την αναθεώρηση σχεδόν αδύνατη κι υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί μια διαδικασία με την οποία οι αλλαγές μπορούν να ψηφιστούν ταυτόχρονα με τις εκλογές για το νέο ΔΣ που αναμένονται τον Μάη, καθώς υπάρχει "πολιτική συμφωνία από την πλειοψηφία των παρατάξεων" (προκαλώντας απορία γιατί κάτι τέτοιο δεν επιδιώχθηκε τα τελευταία 32 χρόνια που ισχύει αυτό το καταστατικό).

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας αποχώρησαν απόλυτα πεπεισμένα ότι τον Μάη θα έλθει η ώρα η ΕΣΗΕΑ να εντάξει ως μέλη της δημοσιογράφους απλήρωτους, με μπλοκάκια, σε καθεστώς μαθητείας, με "μαύρα", εργαζόμενους σε διαδικτυακά ΜΜΕ ή άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια επίσημης εργασίας στο επάγγελμα.

Με λίγα λόγια, ζήσε Μάη μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου